woensdag 4 maart 2015

Facebook Geld Verdienen Met Facebook

Geld verdienen met Facebook is natuurlijk wat de meeste mensen wel willen doen. Tegenwoordig zit iedereen wel op Facebook, en valt er ook heel wat geld mee te verdienen.
Alleen weten de meeste mensen niet dat het mogelijk is, en als ze dat al weten, hóé dat mogelijk is.

In dit artikel heb ik verschillende mogelijkheden om geld te verdienen op Facebook beschreven, zodat je deze kennis vandaag al kunt toepassen om je eerste euro’s te verdienen.

Waarom geld verdienen met Facebook?

Voordat ik de mogelijkheden van geld verdienen met Facebook ga bespreken, wil ik eerst even vertellen waarom deze manier van online geld verdienen door veel mensen toegepast word.
Het grote voordeel is namelijk dat je niet per sé een eigen website hoeft te hebben, en je dus zonder enige kosten hier direct mee aan de slag kunt. Het enige wat je nodig hebt is een Facebook account, and that’s it! Meer niet!
Daarnaast gebruiken steeds meer mensen Facebook, en wordt Facebook als maar groter en groter. Hierdoor kun je (enorm gericht) veel mensen bereiken.
Dit zijn slechts een aantal voordelen; het gaat er om dat je inziet dat Facebook een geweldige manier is om geld te verdienen op het internet. Veel mensen doen het al, waarom zou jij het niet doen?

Facebook inzetten voor affiliate marketing

De nummer één manier waarvoor geld verdienen met Facebook ingezet word, is affiliate marketing. Affiliate marketing is als het ware dat je andermans producten promoot. Wanneer iemand dan via jouw link het product koopt, krijg jij een bepaald percentage van de winst.
Hiervoor leent Facebook zich natuurlijk uitstekend uit. Je kunt in een korte tijd veel mensen bereiken, en er voor zorgen dat mensen op jouw affiliate links klikken.
Dit kun je op een aantal manieren doen:
  • Op je persoonlijke Facebook account affiliate links verspreiden
  • Een fan pagina van het product maken, en daar je affiliate links op verspreiden
Mijn voorkeur gaat uit naar de tweede.
Het is wel belangrijk dat je niet alleen maar je affiliate links gaat verspreiden. Je moet een band opbouwen, zodat mensen je gaan vertrouwen.
Wees waardevol. Geef regelmatige goed, informatie content en je zult zien dat mensen je berichten gaan waarderen en gaan liken. En hoe meer likes, hoe meer clicks. Zorg alleen wel dat je Facebook pagina een pagina van hoge kwaliteit is.
Een aantal tips om een waardevolle Facebook pagina op te zetten:
  • Geef regelmatig goede, waardevolle tips over het ondewerp
  • Maak regelmatig video’s waarin je tips geeft (dit zorgt voor een authority uitstraling)
  • Plaats maximaal 1 keer per dag een bericht. Het beste is 5-6 keer per week
  • Zorg voor interactie op je Facebook pagina.
  • Plaats niet onder elk bericht een affiliate link. Doe dit bijvoorbeeld 1 keer per week
Facebook inzetten voor affiliate marketing is een goede manier voor geld verdienen met Facebook, pas het alleen wel op de juiste manier toe ;).
Lees ook mijn artikel vol met affiliate marketing tips voor nog meer inkomsten.

Facebook inzetten als ‘traffic source’ naar je website

Facebook is een ideale manier om bezoekers naar je website te krijgen, en zodoende geld te verdienen. Je haalt dus de bezoekers van Facebook naar je website, waarop bezoekers jouw product kunnen kopen, of op je affiliate links kunnen klikken.
Dagelijks zitten er miljoen mensen op Facebook; het zou natuurlijk geweldig zijn als je jouw doelgroep naar jouw website kunt krijgen.
Ik zie Facebook dan ook vooral als traffic source (verkeersbron) naar mijn website(s). Via Facebook kan ik namelijk honderden bezoekers naar mijn website krijgen door het plaatsen van één simpel berichtje. Dit vergt alleen wel wat werk vooraf en is natuurlijk niet van de één op de andere dag gerealiseerd.
Om Facebook in te zetten als verkeersbron naar jouw website, zijn er drie mogelijkheden:
  • Een Facebook advertentie opzetten (lees mijn artikel over adverteren op Facebook)
  • Een Facebook pagina opzetten waarin je jouw website promoot
  • Via je persoonlijke profiel mensen naar je website krijgen
Ook hier geldt dat het belangrijk is dat je het vertrouwen van mensen kweekt. Mensen gaan niet zomaar op de link naar jouw website klikken als ze niet weten wat het is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten